Foto’s van de Nokia Lumia 800 White

Door: Marc Wielaert op 13 februari 2012. Onderwerp: Design, Nokia, WP7 
Home  

Hopelijk eind februari, maar zeker begin maart moet de witte versie van de Nokia Lumia 800 in de winkel liggen. Toen de sneeuw Nederland opnieuw in zwart/wit veranderde, had ik in een van de meest kleurrijke gebouwen ter wereld een afspraak om exclusieve foto’s te maken van de nieuwste versie van Nokia’s huidige vlaggenschip.

Nog geen week geleden heeft Nokia de witte versie van de Lumia 800 aangekondigd. Tegenwoordig zit er bij de Finnen opmerkelijk weinig tijd tussen de aankondiging en het moment dat het toestel verkrijgbaar is. In dit geval gaat het om hooguit enkele weken, en voor Nokia moet dat ‘n record zijn. Het is duidelijk dat het bedrijf inzet op de Lumia 800 als het visitekaartje dat hun rentree in de smartphone-arena moet bewerkstelligen.

Is het nu zó bijzonder, een witte versie? Het produceren van dit materiaal in het hagelwit is naar verluidt bepaald niet eenvoudig – de witte Lumia 800 moet zelfs een fractie dikker zijn – maar Nokia had natuurlijk al voorsprong dankzij de witte versie van de N9. Die versie is er alleen met 64GB intern geheugen, maar is niet alleen daarom zeldzaam. Hij is zo exclusief dat hij tweedehands in feite niet te vinden is.

Marketingtechnisch is het verder een eenvoudig verhaal: heb je geen witte versie mis je een belangrijk deel van de markt. Er is lang (heel erg lang) uitgekeken naar de witte versie van de iPhone 4, en Samsung, HTC en Sony Ericsson doen recentelijk goede zaken met witte versies van respectievelijk de Galaxy S II, Sensation XL en Arc S (de nieuwe Sony Xperia S is inmiddels ook al in het wit aangekondigd). Er is dus ook een flinke markt voor de witte versie van Nokia’s Lumia 800. Nu ik hem in handen heb gehad weet ik dat het toestel er door de combinatie van juist het veelgeroemde clear black display met de nieuwe, glimmend witte behuizing er ontzettend verleidelijk uitziet.

Hieronder vind je de beste foto’s die ik afgelopen zondagmiddag maakte. Samen met de witte Purity HD headset van Monster. Samen met de zwarte Lumia 800. Voornamlijk in grijstinten, maar deels ook in kleur. Het kleureffect dat later in deze reeks foto’s optreedt in de spiegeling van het display, is te danken aan de kleurrijke facade van het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Enjoy!

6 Comments

 1. Reactie van Stella:

  Hoi Marc,
  Prachtige foto’s, vooral die ene waar de kleurige zijgevel van ‘Beeld en Geluid’ in weerkaatst vind ik schitterend!

 2. Reactie van shaxawan:

  Nokia Lumia 800 prachtig apparaat

 3. Reactie van Lucas:

  Jammer dat de witte glanzend is.. Maakt het toch weer net wat te cheap vind ik.

  Comments are closed.