WP7: Das Image. Foto’s om bij weg te dromen

Door: Marc Wielaert op 19 februari 2012. Onderwerp: Apps, WP7 
Tags: ,
Home  

Dit is het eerste artikel waarin ik diverse praktische, interessante of ontspannende apps bespreek, puur op persoonlijke voorkeur. Das Image is de eerste, een applicatie voor Windows Phone 7 waar ik vrijwel dagelijks met veel plezier gebruik van maak. Via deze app vind je de beste foto’s van getalenteerde fotografen, verspreid over de hele planeet. En waar ik eerst aarzelde over het gebruik van andermans foto’s, blijkt dat toch een waardevolle bijdrage aan het gebruik van Windows Phone.

Zoals het hoort werkt deze app buitengewoon simpel. Als je hem opent krijg je de mogelijkheid te zoeken in het aanbod van grote sites als 500px, Instagram, Picasa en Flickr – bij elkaar honderden bijzondere foto’s per dag, en bovendien zorgvuldig gescreend of ze in erotisch opzicht niet uit de bocht vliegen.

Vegend naar rechts vind je een aparte onderverdeling in het wat meer statische, maar nog altijd overvloedige aanbod van supermodels, beroemde vrouwen, automerken en dieren. Het mag dus duidelijk zijn dat de redactie van deze app niet overstroomt van het oestrogeen.

Toch ben ik ervan overtuigd dat ook vrouwen met een Windows Phone echt iets hebben aan het aanbod van Das Image, omdat de algemene rubrieken ook buiten het vrouwelijk schoon een zeer smaakvolle en bovendien veel verrassender aanbod kennen.

Je kan op verschillende manieren browsen in het aanbod: als “list”, als “wallpaper” en als “grid”. In de lijstweergave zie je de foto’s onder elkaar met de korte omschrijving ernaast. Als wallpaper zie je ze in rijen van twee redelijk groot naast elkaar, en de grid-weergave biedt reeksen van drie afbeeldingen voor een nog sneller overzicht.

Als een foto je nieuwsgierig maakt naar de rest van het oeuvre van de fotograaf, dan klik je onderin het scherm op de naam en vervolgens krijg je nog veel meer foto’s die hij of zij via de genoemde kanalen aanbiedt.

Bij 500px kan je kiezen uit de “editor’s choice” – dus de beste foto’s volgens de redactie van die site – en verder uit de door de bezoekers best gewaardeerde foto’s, en de nieuwe foto’s die de aandacht verdienen. Die drie rubrieken houden me alleen al ‘n tijdje zoet, maar mocht het nog niet genoeg voor je zijn, dan vind je er als gezegd ook een royaal aanbod uit Instagram, Picasa en Flickr.

Ben je zelf vooral gesteld op de esthetisch verantwoorde glooiende vormen van vrouwen of dure automobielen, is ook daarin dus ruimschoots voorzien. Bij de dames lijkt de keuze vanzelfsprekend eenvoudig, want van een fotomodel vind je al snel goede foto’s.

Bij de auto’s is niet alleen gekozen voor de recente sportmodellen. Ik noem maar een zijstraat: bij Citroen vind je ook afbeeldingen van de fameuze Citroen DS of 2CV. Dat zijn niet bepaald de meest recente ontwerpen, al zijn ze nog altijd populair.

Wat is er nu zo aardig aan het aanbod van  deze app? Dat je de foto’s die je het meest aanspreken direct kunt downloaden op je eigen telefoon. Wie vertrouwd is met Windows Phone weet dat je je meest geliefde foto’s als “favoriet” kunt benoemen, zodat je ze direct op je hoofdscherm (in het brede live tile) voorbij ziet komen.

En kies je voor Foto’s in het menu van Windows Phone 7 zelf, dan worden al die favorieten als schermvullend canvas gebruikt, verdeeld over de vijf schermen met alle menu-opties. Het is een van de mooiste grafische trucs van Windows Phone, en met het rijke aanbod van een app als deze kan je er maximaal gebruik van maken.

Ik neem aan dat alle betrokken fotografen die hun werk aanbieden bij sites zoals 500px ook akkoord zijn met het gebruik van hun foto’s voor dit doel – op de computer zijn ze immers ook te bewonderen en te downloaden. Het aardige van deze app op je smartphone is niet alleen de artistieke kwaliteit van het aanbod, maar ook de hoge resolutie waarin je de foto’s kunt opslaan.

Maar het meest verleidelijke aan deze (gratis) app is wat mij betreft dat het verrassende aanbod zo makkelijk te vinden is – in de pauze, tijdens de commercials op tv, onderweg met het openbaar vervoer, of ‘s avonds voor het slapen gaan. Schoonheid om bij weg te dromen: Das Image.

App: Geek Image
Door: das Geek Software
Platform: WP7
Prijs: Gratis

1 reactie

  1. Reactie van Henk:

    Leuk!

    Comments are closed.