Unieke opnamen met de Nokia 808 PureView, gemaakt op Pinkpop 2012: Mumford and sons & Seasick Steve

Door: Marc Wielaert op 6 juni 2012. Onderwerp: 808 PureView, Nokia 
Tags: ,
Home  

Pinkpop trekt jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers per dag. Dit jaar was er voor het eerst – en met zekerheid voor het laatst – maar één persoon bij met de Nokia 808 PureView. Ik was dat helaas niet zelf, maar ik kende de persoon in kwestie wel.

Hij maakte met het toen nog lang niet officieel verschenen toestel (het moet trouwens nog altijd officieel verschijnen) de volgende twee video’s vanuit het publiek tijdens Pinkpop, van Mumford and Sons en van Seasick Steve.

Deze video’s heb ik eerder geplaatst op PureViewClub.com, de Engelstalige site die helemaal gewijd is aan Nokia’s PureView technologie en Rich Recording. Ik vind de opnames zo uniek, dat het me de moeite waard lijkt ze hier ook te tonen. Let daarbij niet alleen op de optredende artiesten, maar ook op hoe de Nokia 808 PureView het omringende publiek heeft vastgelegd, hoe verbluffend de kwaliteit van de zoom is, en datzelfde geldt – en zeker niet in de laatste plaats – voor de geluidskwaliteit.

Bedenk bovendien dat degene die filmt behoorlijk dichtbij het podium van Seasick Steve staat, en dat hij altijd flink wat geluid produceert. Toch is er geen sprake van oversturing. In feite rekent de Nokia 808 PureView af met ruis in video  én audio, een technologische vernieuwing die de komende tijd zijn uitwerking niet zal missen.

Hieronder beide opnamen zoals die gisteravond geplaatst zijn bij de PureViewClub.

Mumford and Sons, ‘Little Lion Man’

Seasick Steve, ‘Down on the farm’

 

Geinteresseerd in de PureView technologie en in Rich Recording? Join the PureViewClub

Comments are closed.