Preview: de Sony Xperia Z – in tropisch water

Door: Marc Wielaert op 4 maart 2013. Onderwerp: Android, Camera Phone, Sony 
Home  

Ik heb de Sony Xperia Z nog maar een paar dagen in huis en dat is te vroeg voor de uitgebreide review die dit nieuwste vlaggenschip van Sony zeker verdient.

Toch wil ik vast één bijzondere opname delen, namelijk een onderwater video gemaakt met de Xperia Z onder quasi-tropische omstandigheden. Sony claimt dat de Xperia Z een half uur lang onder een meter water kan – en dat is niet alleen erg praktisch om waterschade te voorkomen.

Ik heb geen duikervaring en dat is in dit geval ook niet nodig. In het prachtige gebouw De Rifwachter in Hilversum vind je direct onder het restaurant een openbaar aquarium. Veel van de bassins zijn afgesloten, maar in het zoutwater gedeelte (op de eerste etage onder het restaurant) vind je drie enorme bassins met een zeer rijke collectie zeeanemonen iets boven heuphoogte.

Er is voorzover ik weet geen zeekoraal te vinden, maar het doet er natuurlijk wel aan denken. Deze bassins zijn niet afgeschermd, dus ik kon de Xperia Z er moeiteloos in onderdompelen, en het toestel er langzaam doorheen voeren voor een FullHD video onder water. Die deel ik hier als vooruitblik op mijn latere review van het toestel.

Mocht je iets dergelijks zelf willen proberen: het zijn zoutwater bassins, dus denk eraan je toestel daarna onder de kraan goed af te spoelen, want ook al is de Xperia Z waterdicht, zout water is op termijn funest. Mijn testexemplaar van de Xperia Z heeft de test moeiteloos doorstaan en het resultaat mag er zijn.

De drie opnames die je hier ziet komen rechtstreeks van de Xperia Z, zijn achter elkaar gezet in Windows Live Movie Maker en niet gestabiliseerd (zoals YouTube graag voorstelt). Denk eraan om in je weergave te kiezen voor 1080p (Full HD) als je verbinding snel genoeg is.

1 reactie

  1. Reactie van marc:

    Hopelijk kom je spoedig met de Xperia Z review, je maakt altijd goede reviews, dus ben er zeker benieuwd naar!. Ik krijg hem ook vanmiddag, heb hiervoor 4 iphones gehad, dus stap eindelijk over :P

    Comments are closed.